2013. június 24., hétfő

Introductory Level I. vizsga 2013. június 22-23.

Eljött a nap, a vizsga napja. 34 fok, 99%-os páratartalom, gyomorgörcs és reményteli várakozás, csak hogy pár lényeges momentumot említsek. Egy héttel ezelőtt már lezajlott az írásbeli (filozófia, anatómia) és pranayama vizsgánk amit mindenki sikeresen teljesített.
A gyakorlati rész két napból állt szombat és vasárnap, én az első napra voltam beírva. A vizsgabizottság elnöke Sheila Haswell (UK) senior Iyengar Jóga oktató volt, valamint még három asszisztens vizsgáztatott minket,  egy hölgy és egy úr Németországból és egy hölgy Lengyelországból (sajnos az ő nevüket nem jegyeztem meg a nagy izgalomban). Mindannyian nagyon barátságosak és kedvesek voltak, amennyire lehetett megpróbáltak olyan légkört teremteni, ami enyhítette az izgalmunkat és a feszültséget. Erika és Kevin nem jöttek be amíg zajlott a délelőtti vizsga, de jó érzés volt a tudat hogy a szomszéd teremben jelen vannak. Hála és köszönet mindkettőjüknek mindenért.
Délelőtt volt egy 2 órás gyakorlati vizsgánk ahol azt nézték, hogy mi hogyan végezzük az ászanákat hogyan gyakorolunk. Délután szintén bő 2 órás rész következett ahol már azt értékelték, hogyan tudunk tanítani.
Ezután visszavonult a vizsgabizottság megbeszélni a látottakat majd egy kollektív értékelés/eredményhirdetés következett, végül személyes visszacsatolás.
Boldogan jelentem, mindenki sikeresen teljesítette az első, Introductory Level I. szintű vizsgát az Iyengar metódus szerint.
Néhány kép szombatról a délelőtti vizsga után de még a délutáni megmérettetés előtt.

Fotók: Szász Sándor

Bharadvajasana I.

Panoráma ala Intro I.

Marichyasana I. és Urdhva Prasarita Padasana

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése