2014. november 7., péntek

Introductory Level II. vizsga 2014. október 4-5.

Elérkezett az a bizonyos hétvége, 3 éves képzésünk második és egyben utolsó vizsgája. Két napra voltunk ismét beosztva szombatra és vasárnapra, én a második napra kerültem a kalap szerint.
Reggel 8:30-kor volt kapunyitás amit 1 órás bemelegítés követett, majd délelőtt a vizsga gyakorlati / saját gyakorlás részén estünk túl, amiben 44 ászanát kellett bemutatnunk a 3 fős nemzetközi vizsgabizottság előtt. Az elnök ismét Sheila Haswell (UK) senior Iyengar jóga oktató volt.
Délután a vizsga tanítási gyakorlata következett, a tanítandó ászanákat már megkaptunk az ebédszünetben így volt időnk átgondolni a pózokat és felkészülni a tanításra.
Elsőnek Parivritta Ardha Chandrasanat kaptam, második pózom Ustrasana volt, ennek kicsit jobban örültem. Sirsasanat, Sarvangasanat és Halasanat mindenkinek kellett tanítania.
Az eredményt két nappal később tudtuk meg írásban részletes visszacsatolással illetve a két szekció pontszámával együtt.
Boldogan jelentem, hogy szinte egytől egyig sikeresen teljesítettük az Introductory Level II. szintű vizsgát az Iyengar metódus szerint, okleveles Iyengar jóga oktatók lettünk.
A vizsga után egy héttel megtörtént az oklevélátadó a Szövetség szervezésében, néhány kép alább erről és a vasárnapi vizsgáról.

Fotók: Szász Sándor / Magyar Iyengar Jóga Szövetség

Parivritta Trikonasa a délelőtti session előtt

Waiting hours

Kevinnel az oklevél átadó után

Az oklevél :)

1 megjegyzés: