2013. április 12., péntek

Stephanie Quirk workshop 2013. március 30-31.

A márciust Stephanie Quirk (New Zealand, India) workshopjával fejeztük be élményekkel, tapasztalatokkal és új irányokkal fűszerezve. A műhely 3 napos volt, de én sajnos csak az első két napon vettem részt. Stephanie-ról tudni kell, hogy alapvetően a jóga terápiás alkalmazásával foglalkozik, éppen ezért volt különlegesség egy általános jógaműhelyen részt venni a vezetésével.
Szombaton nagyrészt az álló pózokon volt a hangsúly majd fordított pózok következtek, vasárnap viszont már előkerültek a csavarások és a hátrahajlítások is.
Rengeteg csavaró pózt csináltunk ami számomra félig-meddig meglepő módon tényleg nagyon jól felkészítette a gerincet az ez után következő hátrahajlásokra. Először meglepődtem, de végül siker következett, csak a matracom ne csúszott volna annyira.
Stephanie Quirk több mint 18 éve utazott először az indiai Pune városába az Iyengar családhoz ahol azóta is tanul, asszisztál és gyakorol. Rengeteget utazik és tanít világszerte, fő területe az Iyengar jóga terápiás alkalmazása.

Fotók: Magyar Iyengar Jóga Szövetség

Kaptak egy kis igazítás a lábaim Trikonasana-ban

Trikonasana

Parivritta Parsvakonasana

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése