2014. június 25., szerda

Utolsó hét *Pune, RIMYI*

Elkezdtük taposni az utolsó hetet itt, az Intézetben. Regeneráló, restorative hétnek nézünk elébe pranayama-val fűszerezve.
Még nem tudom felfogni, hogy szombat éjjel ismét útra kelünk vissza Budapestre, vissza a 'normális' életbe. Annyit tanított és még mindig tanít ez a hely. India, a jógaterem, a gyakorlótársaink, az illatok, a színek, az éjszaka sokszor nem kellemes hangjai, az ellentétek amik annyira élesen kirajzolódnak mindenen. Sokadszorra jövök rá de itt még inkább megtapasztaltam, hogy nincs jó és rossz, nincs olyan hogy lehetetlen, csak rajtad múlik minden.
Imádom a saját gyakorlásokat, annyira inspiráló a közeg! Tegnap ráfeküdtem arra, hogy páros lábbal egyszerre fel tudjak lendülni Adho Mukha Vriksasanaba. Elhatároztam, hogy addig nem fogok mást gyakorolni amíg fel nem megyek legalább egyszer, és ha egyszer már sikerült akkor nincs megállás.

Ramamani Iyengar mellszobra az Intézet kertjében
Körülbelül fél órát töltöttem el ennek gyakorlásával, de megérte. Végül 7X mentem fel, nagyon jó élmény volt! Azért teljesen más így megtanulni egy új pózt amikor rajtad kívül még vannak jó páran a teremben, mint ha otthon magadban gyakorolnál. Nem volt egyszerű kizárni a többieket de egy idő után olyan volt, mint ha ott sem lennének annyira magával ragadott az érzés, az energia, hogy valami új dolog van ismét készülőben. Sokat segített Hajnal és Tiha, köszi Nektek!!! :)
Ma délelőtt ismét női óra volt Gulnaz vezetésével. Rengeteg mellkas nyitással készültünk fel az óra végi pranayamara. Gulnaz stílusa lehengerlő, barátságos de mégis határozott, nem fukar a kedvességgel és a mosollyal, annyira emberközeli személyiség mint nem sokan az Intézetben. Élmény volt az ő irányításával a ma délelőtt, ismét.
Nemsokára útra kelünk, 4-től saját gyakorlás, utána pedig óramegfigyelés vár ránk. Az órák obesráválása is egy nagyobb élmény, hétről hétre élesedik a látásunk, folyamatosan megvitatjuk az órákon történő eseményeket, nagyon fog hiányozni ez is. 
Végezetül pár kép az Aga Khan plaotáról, Gandhi házáról, ahova az egyik hétvégén látogattunk el együtt.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése