2012. április 25., szerda

Rita Keller workshop 2012. február 25-26.

Kicsit csalok, ezt a bejegyzést a jegyzeteimből elevenítem fel bár így lapozgatva nem is tűnik olyan távolinak.
Szombat délelőtt az álló pózokon volt a hangsúly, sok új irányt kaptunk például Trikonasana-ban ami elvileg egy 'kezdő' póz, de rengeteget gyűrtük ezen a délelőttön. Nagyon jó páros gyakorlás volt Utthita Parsva Hasta Padangusthasana-ban, erről majd lesznek képek alább.
Délután ezen az úton haladtunk tovább, sok állópózzal és fordítottakkal variálva, itt Adho Mukha Vriksasana-ban voltak új irányok, csavarás, kézfej helyzetének variációi stb.
Vasárnap délelőtt ismét előkerültek az álló pózók, az előző nap irányait követve, voltak kartámaszos ászanák is amik az egyik kedvenc ászana csoportom, gyakoroltunk Parshva Bakasana-t is többek között.
Majd következtek ismét a fordított pózok, Sirsasana és variációi, Adho Mukha Vriksasana és variációi főleg csavarással, majd jöttek a csavaró álló pózok mint Parivrtta Trikonasana, Parivrtta Utthita Hasta Padangusthasana, Supta Padangusthasana III.
Délután a két nap befejezéseként pranayama gyakorlással zártuk a workshopot.
Rita Keller Németország egyik vezető Iyengar Jóga oktatója, a két előző Iyengar Jóga tanárképző vezetője és szervezője. Évente jár az indiai Pune városába képzésre az Iyengar családhoz.

Fotók: Magyar Iyengar Jóga Szövetség

Utthita Parsva Hasta Padangusthasana

Adho Mukha Svanasana

Figyelem
Virabhadrasana III. előkészítő


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése